Nieuws

Veelgestelde vragen

V: Wie zitten er achter de Telecomawards?

A: De vijf telecomsites die de handen ineen hebben geslagen zijn, AllAboutPhones, Androidworld, GSM Helpdesk Nederland, Mobile Cowboys en PortableGear. 

V: Wat bedoelen jullie met “onafhankelijk en transparant”

A: Achter de Telecom Awards zit geen verborgen (commerciële) agenda, wij zijn niet aangesloten bij, en werken niet voor het belang van een bedrijf cq merk. Onze werkwijze is openbaar en staat ter uitleg op de website.

V: Is er een verdienmodel voor de Telecom Awards? En zo ja welke is dat dan?

A: Ja er is een verdienmodel, maar dat werkt alleen achteraf, zodat het geen invloed kan uitoefenen op de daadwerkelijke verkiezing. Wanneer een merk een prijs wint mogen ze het beeldmerk dat bij de prijs hoort tegen betaling voeren in advertenties en ander uitingen. Winnaars zijn overigens niet verplicht om van deze optie gebruik te maken, ze kunnen er ook voor kiezen het beeldmerk niet te gebruiken.

V: Waarom mochten de merken zelf modellen indienen?

A: De merken krijgen zo de kans de beste toestellen in te dienen. Als land stuur je ook je beste voetballers naar het WK. Daarnaast zorgt deze opzet voor maximale transparantie, omdat het voorkomt dat redacteuren van de aangesloten sites persoonlijke favorieten nomineren.

V: Er zijn drie categorieën gebaseerd op prijs. Welke prijs wordt hiermee bedoeld?

A: Het gaat bij de Telecom Awards om de gemiddelde verkoopprijs op het moment dat wij de toestellen beoordelen. In dit geval eind oktober 2016.

V: Waarom mag het publiek niet stemmen?

A: Er zijn al heel veel publieksprijzen. De Telecom Awards worden juist uitgereikt door de redacties van vijf telecomsites die dagelijks de nieuwste toestellen testen en zo een goed overzicht van de complete markt hebben.

V: Ik mis verschillende merken

A: We hebben ervoor gekozen om alleen merken te laten deel nemen waarvan de toestellen  (een substantieel deel van 2016) goed verkrijgbaar waren in Nederlandse winkels en webshops. Merken die nét zijn begonnen of alleen via import beschikbaar zijn, hebben we derhalve niet mee laten dingen.

V: Ja maar Androidworld kan toch geen oordeel geven over Apple?

A: Dan kunnen ze best, maar dat hebben ze niet gedaan. Androidworld heeft alleen gestemd over de toestellen die draaien op Android. Bij de weging van de scores is hier uiteraard rekening mee gehouden.

V: Telt alleen het subjectieve oordeel van de vakjury?

A: Nee, in het eindresultaat worden ook absolute gegevens meegenomen zoals prestaties,  beeldschermkwaliteit, werktijd op de accu en prijs.  

    sander